För din kropps bästa

NYHET! Laserterapi

Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor, leder, m.m. Terapeutisk laser sätter igång kroppens egen naturliga självläkning.

Boka
Camamove PT

Personlig träning enskilt eller i grupp

Träningen i grupp, utifrån dina förutsättningar. När vi tränar i grupp hinner en person göra 20 armhävningar och kompisen bredvid 5. Båda är glada, nöjda och trötta utifrån sin egen kapacitet. Ingen är först eller sist, bäst eller sämst. Fokus ligger på rörelseglädje och det är inte ovanligt med många skratt under passen.

Våra utegrupper använder hela Vadstena som träningsarena. Du får information dagen innan om var vi ska ses.

Enskild träning kan du boka som funktionell träning i vår lokal, utomhus eller på valfri plats

Boka

Rörelseutveckling

Smärtproblematik beror ofta på att kroppen är i obalans. Bäcken som tippar eller fötter som inte gör jobbet som de är skapta för att göra. Denna behandling börjar med en kroppsavläsning och ett fåtal tester. Behandlingen innefattar manuella tekniker (liknar massage), eventuellt stretch och rörelser för att skapa en bättre balans i din kropp. Upplevelsen efter en behandling brukar vara en friare och rörligare kropp.

Du säger: ”Jag har så ont vid mina skuldror” vi svarar: ”Låt mig se på dina fötter…” Undersökningen sker i underkläder, ta på dig något som du känner dig bekväm i. Behandlingen sker oftast från fot och upp till nacke/huvud. Beroende på problematik kommer vi olika långt vid varje behandling.

Boka

Massage och koppning

En behandling där vi börjar med massage för att känna igenom kroppen därefter sätter vi koppar. Koppar av glas eller plast sätts fast med vakuumtryck och skapar en utdragande, rensande effekt. Ypperlig behandling för fascia-/bindvävsproblematik, och för att skapa djup cirkulation på ett stort område.

Boka

Klassisk massage

Klassisk svensk massage kan användas både i förebyggande och rehabiliterande syfte. Att i god tid kunna upptäcka och behandla problem i rörelseapparaten har stor betydelse för vårt välbefinnande. Vi arbetar utifrån en hälsodeklaration. Ingen behandling är den andra lik och du äger hur upplevelsen på massagebänken ska vara.

Bokat

Kinesiologytape

Kinesiologytape är en metod för rehabtejpning. Tejpen överför en så kallad ”positiv sensorisk information” till kroppen och läkningsprocessen gynnas. Kinesiologytape bildar små veck eller upphöjningar i huden och därigenom minskas trycket på smärtområdet, blodcirkulationen ökar och oftast upplever man en smärtlindring. Tejpen kan användas till mycket bla. muskelvärk eller spänningar, mus/tennisarm, idrottsskador, löparknä, hälsporre, hallux valgus, schlatters syndrom och mycket mer.

Boka

Utbildning i HLR-vuxen och HLR-barn

Vi utbildar i HLR, både privat och hos företag. Målet med kursen är att alla deltagare har handlingsberedskap och kan utföra HLR samt är motiverade att starta HLR. HLR är fråga om liv och död. Chansen att överleva ett hjärtstopp beror till största delen på att människor i den omedelbara närheten kan starta HLR och att det finns en hjärtstartare i närheten. Tillsammans kan vi rädda liv.

Boka

Rådgivning om Klimakteriet

Vad är klimakteriet? När inträffar det? Vad händer med min kropp? Får jag lindriga besvär eller mer kraftfulla eller har jag tur och åker räkmacka rakt igenom? Frågorna är många och vi kanske kan hjälpa dig att bli lite klokare och vara mer förberedd. Symtomen är många och vi går djupare in på vissa. Vi tittar även på behandlingsmetoder som finns idag och prata om kostens och träningens betydelse för vårt mående.

Boka